Wednesday, April 22, 2015

Deblocheaza fluxul energetic al corpului folosind o tehnica veche de 6000 de ani

Stiai ca este posibil ca printr-o simpla tehnica sa deblochezi imediat fluxul energetic al corpului tau?

Timusul, aceasta glanda endocrina minuscula a fost numita dupa cuvantul grecesc “thymos” care poate fi tradus ca “energie de viata”. In randurile urmatoare iti vom impartasi o simpla metoda de stimulare a acestei glande, metoda bazata pe doveditele tehnici de presopunctura ale Medicinei Traditionale Chinezesti.

Aceasta simpla tehnica dureaza doar cateva minute si iti permite sa deblochezi potentialul energetic complet prin activarea acestei glande. Folosindu aceasta tehnica simpla vei contribui la reducerea nivelului de stres, iti vei ridica starea de spirit si vei stimula imunitatea si rezistenta corpului in fata afectiunilor.

Timusul – Ce este si ce face?
In termeni medicali, timusul este unul dintre stalpii de sustinere ai sanatatii organismului. Aceasta glanda mentine functionarea eficienta a sistemului imunitar prin producerea de celule T, celule care recunosc si distrug orice este recunoscut ca fiind o amenintare asupra organismului sau asupra celulelor sanatoase.

In ciuda faptului ca dezvoltarea acestei glande a incetat imediat dupa etapa pubertatii, aceasta continua sa fie activa si colaboreze in mod direct cu sistemul imunitar. Aceasta glanda creste atunci cand suntem fericiti si scade in dimensiuni atunci cand suntem stresati. Iubirea si ura sunt doua dintre emotiile care pot afecta aceasta glanda intr-o foarte mare masura, iar gandurile si cuvintele negative o pot afecta asemenea unei infectii virale, reducandu-i acesteia capacitatea de a lupta impotriva amenintarilor la adresa sistemului imunitar.

Din perspectiva medicinei indiene traditionale, aceasta glanda se afla intr-o foarte stransa corespondenta cu chakra inimii si cu cele 12 petale de lotus ale sale.

Locatia centrala a acestei glande –  timusul este situat partial in torace, partial la nivelul gatului si extinzandu-se de la al patrulea cartilaj costal in sus pana la marginea inferioara a glandei tiroide – nu este o coincidenta. Potrivit Dr. John Diamond, autorul cartii “Life Energy: Unlocking the Hidden Power of Your Emotions to Achieve Total Well Being”, aceasta glanda monitorizeaza si regleaza fluxul de energie al corpului.

Dr. Diamond este de parere ca cea mai importanta etapa a oricarui proces de vindecare este reprezentata de pastrarea unui nivel de energie de viata ridicat. Daca acest proces nu incepe prin stabilirea unei baze de bunastare si de vitalitate, orice medicament sau tratament incercat va fi lipsit de valoare. “Adevaratul medicament minune”, precizeza Diamond, “este puterea si vitalitatea care se afla in noi, vointa noastra de a fi bine.”

 Timusul – Centrul “vointei de a fi bine”

La nastere, timusul are aproape aceeasi dimensiune ca cea pe care o au inima si plamanii. Cu inaintarea in varsta, cu toate acestea, timusul se atrofiaza. Pana la atingerea varstei de 40-50 de ani, timusul ajunge sa fie o mica masa de grasime.

Din fericire, acest proces este reversibil. Medicul naturopat Noreen Barron explica: “Taparea (bataile usoare) timusului contribuie la imbunatatirea functionarii acesteuia, un fapt demonstrat stiintific. De fapt, spune Barron, taparea poate stimula dezvoltarea acestei glande.

Tehnica simpla de tapare a timusului pentru mai multa energie si vitalitate

Fiecare expert recomanda o procedura usor diferita, dar toate aceste proceduri au un element esential in comun. In primul rand, desigur, trebuie sa localizam timusul – aminteste-ti, se afla in centrul pieptului.

Pentru o explozie rapida de energie se recomanda taparea acestei zone cu varfurile degetelor timp de 20 de secunde, timp in care se respira profund.

Dr. Diamond ne recomanda o procedura usor diferita – taparea se efectueaza “in ritm de vals, unu-doi-trei, cu accent pe prima bataie.” Aceasta procedura va avea cel mai energizant efect. De asemenea, Dr. Diamond ne sugereaza sa repetam afirmatia “Sunt plin de energie de viata si plin de iubire.”



Sursa: e-Dimineata

5 comments:

  1. Sa aplicam mai des prescriptiile medicinii chineze,benefice organismului nostru.

    ReplyDelete
  2. NAMASTE ! MULŢUMIM PENTRU SFAT !

    ReplyDelete
  3. Multumesc...este foarte interesant si mai ales util acest articol. ❤💯

    ReplyDelete
  4. Multumesc...este foarte interesant si mai ales util acest articol. ❤💯

    ReplyDelete