Saturday, January 5, 2013

Un colind românesc a ajuns hit în Asia - 19 săptămâni pe primul loc în topul asiatic (VIDEO)

 "Melodia “Teri Meri” a fost un imens succes comercial devenind cântecul situat pe prima poziţie în topul Asiei, timp de 19 săptămâni.

Problema este că nimeni nu recunoaşte că melodia a fost preluată din tradiţia românească (colindul "La Viflaim, colo-n jos"), fără nici o modificare în linia melodică, ba chiar “compozitorul” indian susţine că este în stilul lor autentic.

Dacă în urmă cu câteva decenii, o tânără indiancă (Amita Bose), care şi-a luat doctoratul în România cu teza “Eminescu şi India”, constata că în nici o limbă nu a răsunat mai frumos Imnul Creaţiei (din Rig Veda) ca în limba lui Eminescu, acum putem constata şi noi că la nici un popor n-ar fi răsunat atât de frumos melodia Colindului nostru, redată atât de fidel de indieni."

Pr. Mihai Oancea
Ascultați în continuare, comparativ, colindul "La Viflaim, colo-n jos", în interpretarea Corului Madrigal și varianta ei indiană - "Teri Meri":
 



Sursa: Daniel Roxin

1 comment:

  1. amindoua sint magnifice! oricum sintem atit de amestecati si inspirati de frumos incit nu mai conteaza de unde vine ci, ce reusim sa cream cu ce avem. foarte frumoase amindoua...

    ReplyDelete