Saturday, January 18, 2014

Otravirea apelor subterane ale Romaniei – Motivul principal al exploatarii gazelor de sist

Incredibil ce se pune la cale in aceste zile in Romania, cu acordul Guvernului! Se stie ca apa este elementul cel mai vital pentru om si pentru societate. Daca izvoarele de apa minerala au fost cumparate deja de firmele straine, in special de Coca-Cola Company, au mai ramas resursele subterane care la nevoie ne-ar fi ajutat sa supravietuim. Se vrea prin orice mijloace sa depindem total de sistem, incat nici apa sa nu avem fara voia lor. Si normal ca apa va fi “tratata” de cei ce ne voiesc disparitia.In zona Moldovei s-a descoperit la 700 m sub pamant un FLUVIU subteran ce depaseste debitul DUNARIIDescoperire incredibila a decanului Facultatii de Geologie din Iasi, care spune ca motivul pentru care Chevron a ales aceste zone din Vaslui pentru exploatarea gazelor de sist, este existenta unui fluviu subteran de o latime de 70 de metri, aflat la 700 m adancime, cu un debit de curgere mai mare decat al Dunarii. Compania Chevron vrea sa foloseasca aceasta apa in fracturarea hidraulica! O sonda foloseste pe zi 60 milioane de litri de apa in amestec cu 16 substante cancerigene, de ex. 86 000 kg soda caustica pentru fiecare sonda! Unde se va deversa aceasta cantitate imensa de solutie toxica?! Este clar ca in doar cateva zile de exploatare toata apa potabila din zona va fi contaminata, toxica. Chevron minimalizeaza aceasta zona, numind-o aquasfera, si spun ca o vor strabate cu sondele fara sa o afecteze! Cata minciuna sfruntata, cand toate cazurile din lume arata ca acolo unde au fost exploatate gazele de sist, apa a fost contaminata!

FLUVIUL gigant ce porneste din zona Putnei strabate intreaga Moldova si formeaza un lac de acumulare sub Dobrogea

O sursa giganta de apa potabila, care ar putea fi folosita pentru irigatii, pentru alimentarea oraselor, etc. strabate intreaga Moldova, acumulandu-se intr-un lac imens sub Dobrogea.

Resursele Romaniei, vandute agentilor care l-au spionat pe Ceausescu (enational.ro)
Geologii din vremea lui Ceausescu descoperisera imensele lacuri de apa subterana din subsolul dobrogean, din care deja au inceput a se alimenta cateva localitati. Si din care s-ar putea alimenta in viitor intreaga populatie a Dobrogei, poate si o parte a Capitalei. Lacuri care risca sa fie contaminate de exploatarea gazelor de sist, care, cica, ar asigura o oarecare autonomie energetica Romaniei pentru vreo 15 ani. Mare strategie, mare e gradina lui Dumnezeu! Dat fiind ultimele rapoarte despre penuria de apa potabila pe glob, apa din lacurile alea subterane va costa infinit mai mult decat “castigurile” obtinute din exploatarea gazului de sist.

Pentru ca fostii securisti au fost implicati in actiuni din cele pe care vi le prezentam in continuare, un extras dintr-o scrisoare a lui Marian Rizea catre un prieten, referitor la naucitoarele “privatizari” ghidonate de Mihai Razvan Ungureanu.
“Romania si Polonia detin cele mai mari zacaminte de gaze de sist din Europa. Prin anii 1980, Institutul de Cercetari Petrol-Gaze din Campina, numarul 1 mondial, a avut niste teme de cercetare catalogate “000″. Adica strict secret! De doua dintre acestea, m-am ocupat personal. In arhive se gasesc dovezi despre rezultate, specialistii implicati, actiuni ale esticilor si vesticilor etc. Dar si decizii ale mai marilor vremii care intelegeau riscurile pentru Romania daca se utilizeaza metoda de exploatare prin fracturare hidraulica in apropierea rezervoarelor de apa subterana descoperite sau a altor zone protejate. Prin 1983-1985, un dr. ing. geolog, de mare talie stiintifica, de la Centrala Gazului Metan Medias, a abordat in teza sa de doctorat, intr-un capitol secret, problematica exploatarii gazelor de sist. Acesta atragea atentia asupra pericolului pe care-l reprezinta fisurarea hidraulica! Spunea ca in Transilvania si in Dobrogea (in Marea Neagra se descoperisera deja zacaminte de gaz de sist) sunt cateva rezervoare de apa potabila subterana!”

Comoara din “seiful” Terrei

71 la suta din suprafata pamantului este acoperita de apa, corpul uman este format in proportie de  pana la 60 la suta din apa, iar de-a lungul vietii consumam cel putin 35 de tone din lichidul vietii. Pe scurt apa are drept sinonim viata. Mergem pe pamant, dar tot atat de bine am putea spune ca “mergem” si pe apa. Volumul apelor subterane se masoara, la nivelul intregii planete, in milioane de kilometri cubi. Am descoperit cateva date intr-un material intitulat “Prolog la hidrogeologia generala”, intocmit de profesorul doctor inginer Daniel Scradeanu, de la Departamentul de Inginerie Geologica al Universitatii din Bucuresti. La adancimea de 2.000 de metri, de pilda, volumul estimat este de 24 de milioane de kilometri cubi. Putem sa coboram si la 5.000 de metri adancime, unde cantitatea totala de apa atinge 60 de milioane de kilometri cubi. Oamenii de pe intreaga planeta folosesc insa numai 0,63% din tot acest volum, conform datelor UNESCO. Terra pastreaza astfel, ca intr-un seif, o adevarata comoara. Pentru generatiile viitoare…


3 comments:

  1. Oamenii in inconstienta lor cred ca li se cuvine totul.Daca atentam la calitatea apei incetul cu incetul cred ca ne va veni pierirea.Un articol la zi .Chiar si cand apele or sa fie contaminate tot vom spera ca va veni cineva sa ne salveze.O zi buna va doresc.

    ReplyDelete
  2. nu am cuvinte, MAHNIREA ESTE PREA MARE, URLU IN L-UNTRUL MEU !!!

    ReplyDelete
  3. Supozitii, nimeni nu-mi explica cum si din ce bani se vor deversa fluidele de foraj in ape, stie cineva cum se face un foraj sau o fisurare hidraulica, care este diferenta intre o fisurare (fracturare) hidraulica si una pe baza de TNT.

    ReplyDelete